Ciao a tutti cari,

terveiset Italiasta, WDW2014:sta ja WPM2014:sta. Huikea kokemus kerta kaikkiaan. Taas kerran on pakko todeta, että mielestäni DOC on jo pelkästään riittävä syy hommata itselleen Ducati.

Tänä vuonna WPM2014 (World President Meeting 2014) kulki reittiä Wien–Linz–Zell Am See–Bolzano–Verona–Venetsia–Misano. Kolmessa ryhmässä matka taittui vauhdikkaasti - noin 1600 km viidessä päivässä - pääosin kapeita alppiteitä ja vilkkaasti liikennöityjä paikallisteitä. Täytyy myöntää, että me suomalaiset olemme tottuneet todella erilaiseen liikennekäyttäytymiseen ja -kuriin. Varsinkin ohittamiskulttuurissa on jopa järkyttävä ero.

WDW2014 vaikutti pääosin samanlaiselta kuin kaksi vuotta sitten. Uuden omistajan läsnäoloa ei oikeastaan huomannut mitenkään. Uusi Scrambler oli nähtävillä suljetussa kontissa ja se näyttikin mielenkiintoiselta noin tunnin jonottamisen jälkeen. WDW:n osallistujalukuja en ole vielä nähnyt, mutta mielestäni vaikutti siltä, ettei porukkaa ollut aivan yhtä paljon kuin kaksi vuotta sitten. Saattaa olla, että tapahtuman ajankohta heinäkuun loppupuolella ei ollut paras mahdollinen.

Klubimme kotimainen toiminta on taas kylmän kesäkuun jälkeen ollut vilkasta. Ilmoissa ei liene nyt valittamista ja pääsemme ajelemaan kohti Imatraa loistavissa sääoloissa. DCF ja myös maahantuoja on Imatralla aktiivisesti paikalla. Hostelli Ukonlinnassa on sauna kuumana jo ylihuomenna perjantaina klo 20-22, kuten myös lauantaina. Se on kaikkien klubilaisten vapaassa käytössä, joten tervetuloa lauteille.

Ajakaahan maltilla - nähdään Imatralla!

- Ride, il Presidente -

Hyvät ducativeljet ja -siskot,

ajokausi on alkanut. Säiden puolesta hieman erikoinen toukokuun näyttää loppupuoleltaan ajamisen kannalta jopa erinomaiselta. Meitä ducatistejakin on moneen lähtöön - innokkaimmat ovat täällä Keski-Suomessakin ajaneet jo tuhansia kilometrejä, kun taas monet ajelevat vasta ensimmäisiä kilometrejään tulevana viikonloppuna.

Toivottavasti mahdollisimman monet meistä ottavat suunnan kohti Puumalaa ja Italo-Meetingiä. Muiden järjestäessä tapahtumaa, on paikalle mukava mennä ns. valmiiseen pöytään. On tärkeää osallistua tapahtumiin, kun niitä joku meille järjestää.

Suuri EAK2014 on vuorossa sitten seuraavana viikonloppuna Korsossa. Vaikka läheskään kaikki halukkaat eivät mahtuneet tällä kertaa mukaan kurssille niin toivottavasti monet klubilaiset ottavat suunnan kohti Korsoa ja tulevat paikalle vaikkapa vain nauttimaan kupin kahvia mukavassa seurassa. Samalla voimme keskustella klubin tulevista tapahtumista. Tilaisuudesta tullaan tekemään lehtijuttu alan julkaisuun, joten nyt aktiivisuutta kaivataan.

Varokaa talven kangistamia autoilijoita ja ajelkaa varoen. Nyt ei kannata turhaan riskeerata - koko kesä on vielä edessäpäin.

- Ride, il Presidente -

Hei arvon Ducati- veljet ja -siskot,

kausi 2014 on nyt sitten virallisestikin alkanut. Ajokautta saamme vielä odottaa kotvan, mutta jo nyt alkaa pikkuhiljaa helpottaa tämä kesän odotus. Helsingin Moottoripyöränäyttely oli jälleen kerran hieno kokemus. Uuden maahantuojan neitsytnäyttely oli upeaa katsottavaa. Osastolla oli positiivinen ja suorastaan odottava tunnelma. Menneen vuoden alakulo oli kuin pois pyyhkäisty. Tyylikäs ja väljä alue kuorrutettuna mm. näyttelyn upeimmalla pyörällä Ducati Superleggeralla oli aivan omaa luokkaansa. Klubimme tiskillä kävi mukava vilske ihmisten hakiessa infoa tulevasta ohjelmastamme. Saimme myös useita uusia jäseniä klubiimme.

Kesän kovin juttu WDW2014:n ja Mansaaren turneen ohella tulee olemaan Suuri EAK toukokuussa. Ilmoittautuminen kurssille on alkanut vilkkaana. Mukaillen mainosmiehen puhetta “näitä ei riitä kaikille”. Muistakaa, että motoristi ei ole koskaan “valmis”, joten kurssi on tarpeen kokeneimmallekin rataketulle. Paikkoja tähän vain tämän kerran lähes “pilkkahintaiseen ” kurssiin on rajoitetusti, joten toimikaa pikaisesti. Tuote on myynnissä klubin nettikaupassa.

Toivon, että klubin tulevan kesän ohjelma tyydyttää jäsenistöä ja, että jokainen meistä voisi löytää jotain uutta kulmaa tähän hienoon harrastukseen. Hallitus toivoo erityisesti, että paikallistoiminta lähtisi käyntiin yhä uusilla paikkakunnilla. Se piristäisi merkittävästi monin paikoin uinuvaa harrastajajoukkoa. Meitä on kuitenkin enemmän kuin äkkiä luulemmekaan!

Mukavaa kevättä kaikille!


- Ride, il Presidente -

Arvoisat klubimme jäsenet,

suuremmoiset kiitokset hienosti sujuneesta vuosikokouksesta – järjestelyistä erityiskiitos klubimme Tampereen osastolle. Osanotto oli hyvää ja keskustelu vielä parempaa. Vuosikokous on mielestäni yhdistyksen jäsenelle paras paikka saada äänensä kuuluviin, osoittaa tukeaan toiminnalla ja/tai antaa kritiikkiä asioista, joihin korjausta haluaa.

Näin aluksi pyydän anteeksi, että unohdin vuoden 2013 toimintakertomuksesta aluetoimintaosiossa kokonaan maininnan Kouvolan seudun aluetoiminnasta. Se oli minun suuri virheeni! Kouvolan tai kaakkoisen Suomen Ducati-toiminta on iät ajat ollut poikkeuksellisen aktiivista, niin myös nykypäivänä. Kouvolan Jorma Siiskosen aktiivinen rooli todellakin ansaitsee klubin koko hallituksen kiitokset!

Olen aina ollut erityisen allerginen joidenkin ihmisten tavasta jakaa porukat ns. “oikeisiin ducatisteihin” ja näin ollen myös “vääriin ducatisteihin”. Tyyliin  oikeat ducatistit toimivat näin tai näin tai ovat tällaisia. Mutta täytyy olla olemassa joku yhteinen, vaikeastikin määriteltävä ominaisuus, joka kuitenkin leimaa tätä joukkoa erilaisista taustoistamme huolimatta. Vaikka joku väittääkin, että takanamme on vain Ducatin markkinointiosaston katala suunnitelma, hänen täytyy olla väärässä  on tässä jotakin muutakin. Vaikkapa intohimoksi kutsuttavaa omistautumista ei voi mikään markkinointikoneisto luoda  tällä joukolla on oltava erityinen halu tähän klubiin kuulumiseen ja asialle omistautumiseen.

Vaikka siis pyrinkin toiminnassani välttämään ihmisten leimaamista, tässä tapauksessa se on aivan pakko tehdä. Jukka Vehkaoja, ex-presidenttimme, on mielestäni ducatismin ilmentymä Suomessa. Mikä tekee hänen toiminnastaan sitten niin erityistä? Jukka antaa tarvittaessa kovaakin kritiikkiä, mutta uskaltaa antaa sen reilusti kasvotusten. Ja vielä  osoittaa kantavansa oikeasti huolta klubistamme osallistumalla vuosi vuoden jälkeen vuosikokouksiimme. Arvostuksen ihmisten silmissä saa varmimmin pyyteettömästä työstä yhteisön hyväksi. Arvostusta vaatimalla sitä ei takuulla saa. Toivon tulevaisuudessa pystyväni Jukan toiminnan kaltaiseen suoraselkäisyyteen.

Hyvät jäsenet  tutustukaa jo nyt ensi kesän toimintaamme ja tulkaa mukaan tapahtumiimme. Juuri teitä vartenhan niitä ideoidaan ja järjestetään. Hallitus tekee tätä työtä jäsentemme eteen palkatta, mutta kaikkihan haluavat palkkansa, eikö? Hallituksen palkkahan on se, että porukat tulevat paikalle. Sen tämäkin hallitus ansaitsee. Myös uudet ideat ovat aina tervetulleita!

Jäsenistöä jakanut kalabaliikki Smoton ympärillä loppui vuosikokoukseen. “Kansa on puhunut  pulinat pois”. Jatkamme Smoto- jäsenyyttä kuten tähänkin asti. Rakkikoirat ovat painuneet koloihinsa ja hallitus saa takaisin työrauhansa. Rauhoitumme vähitellen Joulun viettoon, mutta sitä ennen – älkää unohtako maahantuojan avajaisia ja varsinkaan pikkujouluillallisia lauantaina 14.12. Uskon, että tiedossa on mukavat bileet.


- Ride, il Presidente -

Arvoisat ducatistit - tässä tällä kertaa myös tärkeitä tiedotusasioita!

Taas kerran kesä on tuntunut liian lyhyeltä. Upeat ajokelit ovat suosineet suomalaista motoristia. Hienoilla keleillä on myös varjopuolensa. Kaikenlainen liikenteessä koheltaminen on ollut liiankin tyypillistä tälle kesälle. Kuolemaan johtaneet moottoripyöräonnettomuudet ovat taas lisääntyneet - tosin yllättävän usein kyseessä eivät ole olleet varsinaiset motoristit vaan jopa kortittomat, viinanhöyryiset sekoilijat. Toivottavasti kenenkään ei tarvitse menettää henkeään moottoripyörän sarvissa enää tänä kesänä!

Ducati on saanut tänä kesänä uuden maahantuojan, Cavallino Oy:n. Alustavat keskustelut klubin ja maahantuojan välillä ovat olleet erittäin positiivisia. Uudet, upeat tilat Viikissa Porsche Centerin vieressä ovat lähiaikoina valmistumassa ja koko myyntiorganisaatio on jo nyt kutakuinkin valmis. Myös varaosien toimitus alkaa Cavallino Oy:n toimesta lähiaikoina. Varsinaisia avajaisia klubilaisten ja maahantuojan kanssa tullaan viettämään joulukuun ensimmäisellä viikolla. Seuratkaa tiiviisti kotisivujamme - näitä bileitä ei kannata missata! Toivotan vielä kerran hallituksen puolesta uudelle maahantuojalle rutkasti onnea ja menestystä.

Ducati Club Finland ry on eronnut Smotosta vuoden 2014 alusta alkaen. Viime vuosikokous Kouvolassa evästi klubin hallitusta Smoton toiminnan kriittiseen arvioimiseen. Hallitus katsoo, ettei DCF:n jäsenyys Smotossa kuulu klubimme varsinaiseen sääntöjen mukaiseen toimintaan. Myös taloudelliset seikat puolsivat klubimme eroamista Smotosta.

"Ducati goes to the Isle of Man" -projekti on viime aikoina hieman yskähdellyt. Olen ollut suorastaan neuvoton asian suhteen. Pyydänkin nyt apua teiltä, jotka olette ilmoittaneet kiinnostuksenne matkaa kohtaan. Tilanne tällä hetkellä on seuraavanlainen:

- 30 pyöräpaikkaa reitille Heysham-Douglas-Heysham on varattu (tämä on ehkä tärkein varaus koko matkalla)

- Hotellimajoitus, 15 kahden hengen huonetta hintaan 200 puntaa - siis kustannus 100 puntaa/henki, on varattu viikoksi (su- su). Ideana on majoittua kaikki samaan hotelliin.

Majoitus kustantaa siis noin 1000 €/viikko/henki, lautta noin 500 €. Lisäksi lauttamaksut Helsinki-Trawemunde-Helsinki ja Amsterdam-Newgastle-Amsterdam lisäävät matkan kustannuksia huomattavasti plus vähintään kaksi hotelliyötä. Matkaa lienee vaikea tehdä alle 3500 eurolla.

Oma ehdotukseni on nyt, että kaikki, joita oikeasti kiinnostaa matka moottoripyörällä Mansaarelle kustannuksista välittämättä, ilmoittautuisivat  minulle pikaisesti. Lisäksi henkilöt, joita voisi kiinnostaa sama hotelli, mutta matkanteko lentäen, ilmoittautuisivat myös minulle. Järjestävä taho haluaa pikaisesti tiedon varsinkin lauttayhtiötä varten. Lentohintoja ja saatavuutta en tiedä vielä tällä hetkellä. Otan asiasta selvää.

Näin ollen muodostuisi kaksi erillistä ryhmää. Itse voisin vetää näillä näkymin ns. lentoryhmää, koska katson, että minulla ei ole rahkeita reissulle omalla pyörällä. Vetäjä ns. pyöräryhmälle tulee myös valita mahdollisimman pian.

Ko. matkan järjestäminen tuntuu tällä hetkellä hyvin hankalalta, joten tarvitsen apua asiassa! Tiedustelut ja yhteydenotot osoitteeseen esa.riuttamaki@luukku.com.

Lähdenkin nyt tästä Tahkovuorelle!

- Ride -

Arvoisat ducatistiveljet ja -siskot,

ajokausi lienee jo avattu kautta koko Suomen. Todella kovasti pitkittynyt kesäntulo on kiristänyt hermoja ainakin täällä keskisessä Suomessa. Ajokausi 2013 on taas täynnä tapahtumia, joista viime viikonlopun EAK onkin jo takanapäin. Haluankin nyt tässä lausua suuret kiitokset kouluttajille ja kaikille osanottajille!

Kuluva vuosi on erityisen haasteellinen, sekä Ducati Club Finlandille, että koko Ducati-brändille. Klubin ja maahantuojan Hailac Oy:n 28-vuotinen yhteistyö on reilua kuukautta vaille lopussa. Haluankin jo nyt kiittää koko Kantolan perhettä ja Hailac Oy:n henkilökuntaa tästä yhteisestä ajasta. Toivottavasti näemme toisiamme tulevissa tapahtumissamme.

Olen huolestuneena seurannut Ducatin brändin vesittymistä viime kuukausina ja odottanut merkkejä uudesta maahantuontikuviosta. Tällä epäselvällä tilanteella on todennäköisesti ollut myös negatiivinen vaikutus DCF:n jäsenkehitykseen. Hallitus tekee kuitenkin uupumatta työtä palvellakseen jäsenistöään entistä paremmin ja houkutellakseen uusia jäseniä klubiimme. Samalla on kuitenkin tärkeää todeta, ettei Ducati-brändi ole mihinkään häviämässä, vaikka juuri nyt se tuntuukin olevan tuuliajolla. Olen ilmaissut huoleni myös suoraan Bolognaan ja minulle on vakuutettu, että suunnitelmat uuden maahantuojan löytämiseksi etenevät suotuisasti.

Toivonkin kaikilta jäseniltämme aktiivisuutta jäsenhankinnassa. Toivottavasti myös yhä useampi jäsen tulee mukaan toimintaamme. Loistava tilaisuus aktivoitumiseen on jo reilun viikon kuluttua Ellivuoressa, jossa DCF järjestää vuotuisen italialaisten moottoripyörien kokoontumisen, Italo Meetingin. Luvassa onkin kaikkien aikojen bileet. Nähdään Italossa!

Niin, ja muistakaahan taas maltti liikenteessä!

 

- Ride, il Presidente -

Hyvät Suomen ducatistit,

kevät kolkuttaa jo ovelle ja klubin 16. toimintavuosi on hyvässä vauhdissa. Ajokauteen on vielä joitakin viikkoja, mutta reilusti pidentynyt päivä antaa toivoa ja hyvää fiilistä. Klubin ständillä Helsingin Moottoripyöränäyttelyssä kävi runsaasti väkeä ja saimme erityiskiitokset aktiivisuudestamme ja toimintamme monipuolisuudesta suoraan Bolognasta tehtaan edustajalta. Maahantuontikuvion tulevaisuus on koht`sillään lopullisesti selviämässä, joten Ducati-brändi ja Ducati Club Finland voivat hyvin.

Ensi kesän ohjelma on lopullisesti kasassa muutaman viikon sisällä ja pitää sisällään taas erittäin monipuolista toimintaa teidän jäsenten hyväksi. Erityismaininnan arvoinen asia lienee klubin saama kutsu pohjoismaiseen Ducati-kokoontumiseen heinäkuun alkupuolella Ruotsin Anderstorpissa. Svenska Ducati Klubben on kutsunut tapahtumaan DOC-kerhot Norjasta, Tanskasta ja Suomesta. Toivon mukaan saamme paikalle runsaan edustuksen klubilaisia. Infoa tapahtumasta ilmestyy sivullemme lähiaikoina.

Mansaaren matkasuunnitelma vuodelle 2014 valmistunee myös lähiaikoina. Tässä vaiheessa asiasta kiinnostuneiden on hyvä tietää, että lopulliset varaukset on tehtävä huhtikuun alussa - myös tästä lisäinformaatiota tuonnempana.

Toivotan kaikille klubilaisille nopeasti ohimenevää kevättä ja aikaisia ajokelejä. Nähdään viimeistään Italossa.

- Ride, il presidente -

Arvoisat klubimme jäsenet,

kulunut vuosi 2012 on ollut klubillemme monin tavoin aivan erityinen. Loistava WDW2012-matka Misanoon kesäkuussa keräsi yhteen noin 40 klubilaista. Se lienee klubimme uusi osallistumisennätys ja erikoismaininnan arvoinen jopa kansainvälisesti mitattuna. Ducati goes to the opera -viikonloppu oli myös menestys osallistujamäärältään. Aktiivisuudessaan ja toimintansa monipuolisuudessaan DCF on selkeästi Suomen merkkikerhojen numero yksi. Kaikki tämä on myös vaikuttanut myönteisesti klubimme jäsenmäärään. Te jäsenet olette tämän klubin voimavara ja tulevaisuus. Ilman teidän aktiivisuuttanne hallituskaan ei voi toimia - siis kiitos teille tästä vuodesta!

Ducati Club Finlandin hallitus toivottaa kaikille jäsenilleen rauhaisaa Joulua 2012 ja upeaa Uutta Vuotta 2013.

-  Ride Riuttamäki, il presidente -

Arvoisat Suomen ducatistit,

kiitän nöyrästi saamastani kannatuksesta ja uudelleenvalinnastani Ducati Club Finland ry:n puheenjohtajaksi. Arvostan todella korkealle mahdollisuuttani toimia Suomen merkittävimmän ja parhaimman merkkiklubin puheenjohtajana. Erityisen kiitoksen lausun myös siitä, että koko vanha hallitus sai jatkaa toimissaan. Lisäksi saimme onneksi joukkoomme Lieksan ja ehkäpä yhden koko Suomen kovimmista ducatisteista, Heta Komosen. Hallitus on yhteenhitsautunut ja tehokas. Henki hallituksen sisällä on fantastinen - se ei voi olla näkymättä toiminnassamme.

Lupaan, että jo vakiintunut linja toiminnassamme myös jatkuu. Hallitustyötä tulevalla kaudella leimaavat seuraavat perusperiaatteet:

1. DCF palvelee kaikkia maamme ducatisteja, asuinpaikasta riippumatta.

2. Hallitus tekee työtä sen puolesta, että pystymme järjestämään monipuolista, kaikille ducatisteille suunnattua italialaishenkistä ohjelmaa ympäri Suomen.

3. Pyrimme kehittämään ajo- ja liikennekulttuuria mahdollisimman monipuolisesti ja tehokkaasti.

4. Hallitus haluaa kehittää DCF:n kansainvälisiä suhteita, mitään ilmansuuntaa unohtamatta.

5. Hallitus haluaa ylläpitää monipuolisesti suhteita emotehtaaseen, DOC:iin ja maahantuojaan.

Näillä periaatteilla työ Ducati Club Finlandin kehittämiseksi jatkuu. Mukavaa loppusyksyä ja joulunodotusta. Nähdään viimeistään DCF:n ensimmäisillä talvipäivillä Jyväskylässä 12.-13.1.2013.

- Ride, il Presidente -

Arvoisat Suomen ducatistit,

juuri nyt, kun ajokausi tuntuu säiden puolesta vasta alkavan, se lähestyykin jo loppuaan. Kesän suuret klubitapahtumat ovat vääjäämättä takana. Tänä kesänä olemmekin saaneet nauttia ehkä kaikkien aikojen monipuolisimmasta ohjelmasta klubimme historiassa. Uskon ja toivon, että ducati-tauti on purrut tänä kesänä kovemmin kuin koskaan.

Kuluneen kesän kolme merkittävintä tapahtumaa - Muistojen Imatranajot, Ducati goes to opera ja kaiken kruununa WDW2012 - ovat keränneet loistavan osanoton. Myös Hailac Oy:n Ducati-elämyspäivä Ahvenistolla ja Lahdessa oli loistava. DCF:ää voi hyvällä syyllä kutsua yhdeksi Suomen merkittävimmistä moottoripyöräklubeista. On suuri asia, että olemme DOC-kerho, yksi yli 200 vastaavanlaisesta klubista maailmassa. Erityisesti tämän joskus meistä itsestään selvältä tuntuvan asian merkitys korostui WDW-matkamme aikana. Italialaisilta saamamme vastaanotto oli yltäkylläisen lämmintä lähes joka pysähdyspaikassa. Itse tapahtumapaikalla Misanossa yhteenkuuluvuuden tunne ducatistien kesken oli aivan uskomaton. Tämä WDW-kokemus oli näin aivan erityisen hieno ja koskettava. Intohimo on näköjään tarttuva ominaisuus myös meihiin jäyhinä pidettyihin suomalaisiin.

Vaikka syksy onkin jo antanut selviä viitteitä tulostaan ainakin täällä Jyväskylässä, koitetaan nauttia täysillä myös näistä viimeisistä viikoista. Muistakaa myös kesän viimeiset ratavuorot: Alastaro 21.8., Ahvenisto 27.8. (MC-KCI) ja Alastaro 4.9. Nähdään baanalla!

- Ride, il presidente -

Hyvät ducatistit,

huikean kuumat terveiset Italiasta, WDW2012-tapahtumasta. Vietimme ikimuistoiset 4 päivää tässä viidettä kertaa järjestetyssä tapahtumassa. Misanon rata - uudelta nimeltään Marco Simoncelli cirquit - oli kokonaan varattu Ducatille ja meille asianharrastajille. Ohjelmaa riitti aamuasta iltaan - lähemmin ohjelmaan voi halutessaan tutustua DOC:n omilla nettisivuilla.

Järjestelyt sujuivat italialaiseen tyyliin loistavasti - “no problem” tuntuu olevan heille käsite. Kun tähän lisää vielä ystävällisen ilmapiirin ja jopa lämpimän yhteisöllisyyden hengen ducatistien kesken, tunsi jokainen olevansa varmasti tervetullut tapahtumaan. Yksi huippuhetkistä oli mahdollisuus päästä itse ajamaan Misanon rataa. Tätä mahdollisuutta monet meistä käyttivätkin hyväkseen. Itselleni koskettavin hetki oli käydä Misanoa lähellä sijaitsevassa Corianon kylässä. Siellä kirkon edessä oli rakennettu Marco Simoncellin muistopaikka. Siciä muistamassa oli koko ajan ducatisteja jonoksi saakka.

Klubista meitä oli paikalla lähes 40 henkeä, pääasiassa majoittuneena samaan hotelliin. Vietimme näin paljon aikaa yhdessä toisiimme tutustuen - mahdollisuutta tähän on harvoin tarjolla kotimaassa. Ilmat suosivat meitä - jopa liiaksikin. Lämpöä oli useana päivänä yli 35 astetta ja muutamana päivänä jopa yli 40 astetta.

Presidenttien kokous ei tarjonnut varsinaisesti mitään uutuuksia. Audi yhteistyöstä puhuttiin ja voinee arvata, että se tulee poikimaan lähitulevaisuudessa mielenkiintoisia asioita. Toivotan kaikille klubilaisille parempia ajokelejä - nähdään klubitapaamisessa Savonlinnassa lauantaina 14.7.2012.

- Ride, il presidente -

Terveisiä Italiasta

Olen saanut tilaisuuden osallistua yhden maailman arvostetuimman brandin, Ducatin, Desmo Owners Clubin tapahtumaan, Word President Meetingiin 16.-25.6. yhdessä kuudenkymmenen moottoripyöräilyn eliittiin kuuluvan henkilön kanssa. Olen kiitollisena ottanut vastaan kaiken sen ystävällisyyden, arvostuksen ja vieraanvaraisuuden, jonka vain italialainen, aito motoristi, tai italialaiselle moottoripyörälle sydämensä menettänyt ihminen voi antaa.

Lue lisää

Arvoisat Suomen Ducatistit,

ajokausi 2012 on viimeinkin hyvässä vauhdissa. Kevät oli kylmä ja suht vähäluminen, joten monen motoristin kausi on ajomäärien osalta vasta alussa. Hallitus luopui viime vuoden jälkeen perinteisestä “ajokauden avauksesta” osanottajakadon vuoksi. On mahdollista, että yhden avauksen sijaan tulevina vuosina voimme nauttia useasta avaustapahtumasta eri paikkakunnilla. Hallitus pohtii asiaa!

Joka tapauksessa DCF:n kausi on alkanut vauhdikkaasti. EAK ja kaksi ratavuoroa on jo ajettu. Tämä vuosi tulee olemaan ehkä vilkkain klubimme lyhyessä historiassa. WDW2012 järjestelyt ovat hyvässä vauhdissa, vaikka vieläkin on paljon tehtävää. On huvittavaa, miten hitaasti aika tuntui kuluvan tammi–helmikuussa ja miten nopeasti se kuluu nyt. Päivälleen kolmen viikon kuluttua on ensimmäiset klubimme ducatistit (24 Ducatia) valmiina hyppäämään koneeseen kohti Saksan Nefiä ja siellä odottavia pyöriämme.

Kauden ehdoton päätapahtuma WDW2012 tulee olemaan huikea. Paikalle odotetaan noin 60 000 Ducati-harrastajaa. Hallitus on työskennellyt kovasti talven aikana helpottaakseen jäsenistön matkaa Misanoon. Mukaan ehtinee vieläkin te mattimyöhäiset. Matkaan on Suomesta lähdössä tällä haavaa 40-50 klubilaista.

Misanossa on tarkoitus juhlistaa DCF:n 15-vuotista taivalta. Juhlia on myös tarkoitus jatkaa syksyllä vuosikokouksen yhteydessä, jotta kaikki klubimme jäsenet pääsevät niihin osallistumaan. Se tullaan järjestämään Kouvolassa myöhemmin syksyllä. Hallitus on varsin tietoinen siitä, että aktiivista ducatitoimintaa on ollut maassamme jo paljon ennen nykyistä, DOC:n siipien suojissa toimivaa klubia. Ducatin historia Suomessa on myös tarkoitus laittaa ns. “kirjoihin ja kansiin” lähiaikoina. Hallitus etsii par´aikaa parasta tapaa saada tämä projekti alulle.

Toivon kaikille Suomen Ducati-harrastajille turvallisia kilometrejä ajokaudella 2012.  Nähdään kesällä klubimme tapahtumissa. Tänä kesänä kalenteristamme löytyy uskoakseni jokaiselle harrastajalle mielekästä tekemistä. Alla prossima volta!

- Ride, il Presidente -

Arvon ducatistit,

kausi on nyt avattu. Helsingin motonäyttelyssä kävi runsaasti klubimme jäseniä, jotka pääsivät ihastelemaan vaikkapa uutta Panigalea. Samalla porukkaa kävi fiilistelemässä klubiständillämme. Puhetta riitti erityisesti ensi kesän WDW-tapahtumasta. Suurkiitos talkooväelle!

Ilmoittautruminen WDW-majoitukseen Italiassa on paraikaa käynnissä. Tällä hetkellä on varattu 20 huonetta, joten alustavaa kapasiteettia on vielä jäljellä. Toivon, että mahdollisimman moni kelpuuttaisi ko. hotellin ja varaisi huoneen. Hotelli haluaa saada tiedon pikaisesti (10.2.), joten lähetättehän sähköpostia minulle pikapikaa (esa.riuttamaki@luukku.com).

- Ride, Il Presidente -

World President Meeting 2011 – 23.–30.5.2011

Ducati Club Finland on yksi 138:sta Desmo Owners Clubista. DOC on siis kansainvälinen Ducati-tuotemerkkiä tukeva järjestö. DOC järjestää kansallisille puheenjohtajilleen, presidenteilleen, vuotuisen tapaamisen, jossa Ducati Motor Holding välittää tietoa Ducati-moottoripyöristä, maailmanlaajuisen markkinakatsauksen moottoripyörämyyntiin ja ennakkotietoa tulevista tuotteista. Tapahtumaan liittyy yleensä myös presidenttien touring-ajelu kokouksen lisäksi.

Niin oli myös tänä vuonna. Lensin Bolognaan sunnuntaina 22.5. reittiä Helsinki–Amsterdam–Bologna. Perillä klo 18 minua odotti noin 27 asteen helle.

Lue lisää